Onlinekurser i läderslöjd!

(EDIT 28/2-19)

Nu är Plattformen för kursen uppe och i drift på www.klöfver.se Där kan ni redan nu få kunskap om de verktyg som används mest, den kursen ligger gratis under "Verktygskunskap" i menyn. 

(EDIT 23/2-19)

Nu ligger alla verktyg i shoppen för beställning inför kursstarten. Fram till och med 3è mars ger jag er 15% rabatt på ett inköp. Det gäller på hela inköpet. En bra start vill man ju ha :) Produkterna kommer att vara levererade till mitten av Mars. Det ni lär göra för att erhålla en kod som ger er denna rabatt är att anmäla er via formuläret i denna blogg nedan. Jag mailar er då en kod för ert köp att nyttja.)

Vill du bli läderhantverkare?

Jag upplever att det är väldigt många som skulle vilja kunna pyssla med läderarbeten men inte vet hur man ska börja och vad man behöver.

Det är inte så konstigt eftersom de verktyg som används är ganska udda och det är ingen större tradition att vara läder slöjdare i Sverige. 
Jag själv har pysslat en hel del med läderslöjd och i detta nu tagit det till en verksamhet parallellt med att jag utökar mina kunskaper ytterligare genom att gå Yrkeshögskolan i 3 år för att bli sadelmakare med inriktning häst.
Mer gediget än så kan det inte bli i denna ädla konst!
Så nu tänkte jag kolla detta med en online skola och se hur intresset kan byggas på det.
Jag kommer här att lära er att jobba med läder, i början enkelt och övertydligt. Vi bygger avancemang med tiden om ni visar engagemang och intresse!

Det som kommer behövas vad det gäller verktyg och material kommer kunna köpas av mig via Kabelmakaren KM AB här - Kabelmakaren/LuckyLeather 

Första inköpet om man inget har kommer vara ca 1800kr, men efter det blir peningen lugnare. Ska försöka hålla detta runt 800kr i månaden totalt. Man binder sig inte utan köper de kunskaper man vill framöver.

Min tanke är att varje månad ska det vara nya uppgifter på denna sida som man i lugnan ro kommer kunna genomföra i sin egen lilla lugna vrå hemma.
Jag kommer delge kunskap  om de verktyg och moment som  används för månadens tillverkning. Sen kommer jag att via en video tydligt och pedagogiskt tillverka det som ska göras.
Ni kan självklart kontakta mig om ni har frågor eller kör fast. Jag tror inte det kommer behövas då jag ska göra allt för att vara övertydlig i instruktionerna. 
Det kommer vara en ny uppgift varje månad och de kommer vara lösenordsskyddade, kurserna köps i lädershopen.
Min ambition är att med tiden göra mer avancerade uppgifter för att stimulera era blivande kunskaper.
Hoppas detta känns som en spännande resa och en givande hobby!
Ni kommer ganska snart upptäcka mycket mer ni kan göra med kunskapen mellan kurserna.

Första gången kommer det vara en del verktyg att behöva köpa men jag kan trösta er med att sedan blir det inte lika mycket då det är de mest frekventa verktygen som man behöver som är med i starten och de kommer användas för nästan allt framöver.

Jag kommer lära er att sy med skärsyl på riktigt sadelmakar sätt, i Europa och i USA slår man ofta hål först och det har sina fördelar på vissa designer så som trånga runda saker men att kunna lägga "skråsöm" för hand med skärsyl ger dig ett större självförtroende och låser dig inte i egna designer. Det är svårt men värt det i framtiden.

Läder är fantastiskt att jobba med, tror ni kommer bli lika biten som jag är!

4 comments

 • kURqHWCQGgBvTp

  tHKmiCyzegY
 • pBMnsbtSH

  JfwLxRWyK
 • Jag vill gärna anmäla mig för kursen!
  MvH Denise

  Denise Eysberg
 • Självklart att jag anmäler mig donen! Jätte trevligt! När jag var til mormor i söndags så sa jag till henne att du kommer att undervisa i läderarbeten och sett dig som läraryrke i både tekniker och verktygs kännedom m.m ! Trodde väl 8nte att det skulle komma så snart men det är en ypperlig idé då du är rätt person på rätt plats här!

  Gunilla Höghielm

Leave a comment