Kabelrecensioner

I denna flytt har det varit svårt att få ihop emigrationen av alla underbara kundrecensioner som skrivits om Kabelmakaren KM AB och dess kablar. 

Så tills vidare har jag tagit med mig dom och lagt dem här så får vi se om jag får ordning på det senare. 

Så håll till godo med recensionerna här så länge!

 

Kundrecensioner

STINGRAY SPEAKER, SW/BI-W, 2,5M

Andreas P.

Stjärnor 5/5

Verified Buyer

Göran H.

Stjärnor 5/5

Verified Buyer

04/05/18

Helt suveränt bemötande mycket seriösa 

Helt suveränt bemötande mycket seriösa och kunniga .  
Stort tack och det låter kanon.  
MvH Göran

 

Mats I.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

10/16/17

Har testat högtalarkablarna Stingray SW/Bi-W 

Har testat högtalarkablarna Stingray SW/Bi-W i ett par veckor nu. Min anläggning består av Hegel H160, Hegel CDP4A MK II, NODE 2 streamer,  
XTZ Master M2 högtalaren samt en XTZ 10:17 Sub.  

Jag bytte från Van Den Hul hybridkabel Bi-wirad och jag är förvånad över hur mycket bättre det låter med Stingray. Jag upplever mycket bättre kana

lseparation och en helt annan ljudbild där instrument och röster är tydligt placerade i ljudbilden. Basen känns torrare (testat utan Sub) mellanregistret upplever jag "öppnare", diskanten är betydligt "skirare" utan att bli vass eller låta hård. Hegel förstärkaren som ibland kan upplevas som "lite grå" har tillsammans med de lite återhållsamma M2:orna lyft ordentligt. Jag har testat fyra andra kablar i ungefär samma prisklass  
men Stingray funkar fint med min uppsättning och cd-samlingen har fått nytt liv. Jag är helnöjd :) //Mats Read Less

 

Tobias M.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/27/17

Lyfte anläggningen mer än vad 

Lyfte anläggningen mer än vad jag trodde. Fick bättre attack i mellanregister och bättre definition i basen som bara välbyggda kablar verkar ge, har jämfört med kablar upp till 50k. Köpte dessa tillsammans med nätkablar och xlr i samma serie, kan därför även vara en kombination av allt som gjort finslipningen. Mycket nöjd! Tyvärr är de som att bro

ttas med ormar vid installation, men de glömmer man snabbt när man börjar lyssna! Tack Read Less

 

Peter

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

12/04/15

Stingray Bi-Wire 

Upplevde en djupare nyans i lägre registret, rappare och snabbare i hela registret. Klarare ljud, härlig diskant och mellan registret blev stort.

 Uffe

Stjärnor 5/5*****

12/02/15

KM Stingray Biwire högtalarkabel 

Jag fick hem mina Stingray kablar för någon vecka sedan. Tidigare har jag haft KM´s R-EKK 2-4 kablar. Dem har gett mig stor njutning. När nu Kabelmakaren utökat med en "värre" serie kablar kunde jag inte 
motstå att testa även dessa. 
Stingray kablarna är ännu styvare och tyngre så det tog lite tid att få dit dem på plats. 
Apparaterna kn

äpptes på och ut strömmade musik. Allt blev bättre än de andra kablarna. Basen kändes djupare men även stramare. Mellanregistret tydligare. Diskanten mer skir. 
Jag kan fortsätta att beskriva ljudet. Men den största skillnaden var att det nu förmedlar musik. Det är njutbart att lyssna och utan att vissa parametrar sticker ut.  
Dessa kablar är här för att stanna. 
Tack Kabelmakaren! 
Uffe Read Less

KM STINGRAY RCA (LIGHT)

 Patrik F.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/07/17

50 timmar in så hör 

50 timmar in så hör man verkligen hur toner kommer fram på ett helt annat sätt än tidigare. Ser fram emot full kapacitet efter ca 150 timmar!

 

KM-R-EKK (SW,BW,BA-BW)

Mikael N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

12/06/14

Loudspeaker cable 

For me this was the final touch after having upgraded with the KM-R-NÄT and KM-R-RCA. The KM-R-EKK excels from bottom to top. They give a natural and clearer perspective and the sound is fuller. It is like sitting in the middle with the musicians all around you. These cables should find a home with more music lovers. Highly recommended!!

 

Krister S.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

02/01/17

En mycket prisvärd kabel. Med 

En mycket prisvärd kabel. Med km-r-rca till dessa kablar så blev ljudbilden över förväntan. Mycket nöjd.

 

 Bondesson

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

12/23/14

Det som antyds i signalkablarna 

Det som antyds i signalkablarna blommar ut i högtalarkablarna. Ordning och reda i ljudbilden. Stramar till den ordentligt. Jämfört med mina tidigare kablar (Audience Au24). Dessutom bättre upplösning både uppåt och neråt i registren.

 

Uffe

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

12/04/14

Jag köpte kablarna på vinst 

Jag köpte kablarna på vinst eller förlust. Innan köp tittade jag på hemsidan där fler skrivit om kablarna. Alla hade bara positiva ord om dem. Därför kändes det som jag inte skulle bli besviken.  
Efter beställning tog det bara en dag tills kablarna fanns hos mig. Otroligt snabb och enkel beställning och leverans.  
När jag packade upp kabla

rna kändes det direkt att det var enkardelade kablar, styva och lite "bångliga" att få på plats.  
Väl inkopplade så kom haksläppet. Allt lät bättre än mina tidigare kablar. Ett större lugn i musiken. Mer svärta. Alla register blommade ut. Mycket bättre placering av instrument. Bättre djup och höjd.  
För den billiga peng de kostar så måste jag kalla dem ett FYND. Jag skulle gissa att kablar för tio gånger pengarna får svårt att slå dessa kablar.  
Med vänlig hälsning,  
Uffe Read Less

 

 Dick A.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

10/24/14

väldigt mycket kabel för pengarna, 

väldigt mycket kabel för pengarna, låter rent å öppet.

 

Håkan A. *****

Verified Buyer

10/09/14

Hej Mikael Tack för ett 

Hej Mikael  

Tack för ett fantastiskt ljudlyft Efter att ha pratat med dej kände jag att den ljudkaraktär som du beskrev var det som jag har saknat  
Jag packade ivrigt upp mina KM-R-EKK 2 Biwire kablar vilken finish  
Kopplade snabbt upp mina Monitor GX 300 högtalare och redan efter en liten stunds lyssnande så stämde allt basen st

ramare och mer nyanserad mellan och diskant fick en bättre skärpa och lyster  
musiken lyftes in i rummet och nu efter åtskilliga timmars lyssnande så sitter allt på plats Man vill bara lyssna på skiva efter skiva och njuta  
Tack än en gång  
Hälsningar  
Håkan Read Less

 

Mathias L.

Stjärnor 4/5****

Verified Buyer

01/07/15

Lite stela kablar, men ack 

Lite stela kablar, men ack så bra. Sitter med en hegel H100 och ett par Yamaha soavo högtalare. Mellanregistret blommade ut fullständigt.

 

Mathias L.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

01/07/15

Bugar och bockar 

Jag kan bara instämma vad som har skrivits om dessa. Lite bångstyriga å stela kablar, men ack så bra. Sitter med en Hegel H100 och ett par Soavo högtalare. Det blommade ut ordentligt. Jag är helnöjd.

 

Uffe

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

01/25/16

KM-R-EKK 2-4 (Christmas ED 2014) 

Vann utlottningen av dessa Jul kablar. De är precis lika bra som dem "vanliga" men denna utgåva gav lite mer Jul stämning. Ett par mycket bra kablar.

 

Andréas P.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

11/22/18

Great craftsmanship, really beautiful! …sounds 

Great craftsmanship, really beautiful! …sounds excellent too!

 

hakan.bergman

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

10/28/18

Det som först slår mig 

Det som först slår mig är hur lugn ljudbilden upplevs...

 

hans.k.erlandsson

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

03/13/15

Snabb leverans. Bra kvalitet. Hade 

Snabb leverans. Bra kvalitet. Hade Kimber-kablar tidigare och vart nöjd med dem....  
Med de nya kablarna lyftes en slöja bort framför högtalarna. Märkbar skillnad!!  
Undrar hur bra de kommer bli när jag spelat mer?!

KM-R15-D1

U

Uffe

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

04/03/17

Digitalkabel R15 

När jag har uppgraderat med en separat Dac. så behövdes en digitalkabel mellan CD:n och Dacen. Därför föll valet naturligt på kabel från Kabelmakaren. Som vanligt en snabb och smidig affär och leverans. 
Digitalkabeln kopplades in från CD spelaren och in i dacen. Signalen går vidare genom KM Stingray XLR in i förstärkaren. 

När jag sedan började lyssna på (välkänd) musik så märkte jag av en förbättring i framförallt röster och mellanregister. Efter fortsatt lyssnande så började alla register blomma ut. "Det här är magiskt". 
Nu ska ju sägas att det är två förbättringar sedan innan. Både Dac och kabel. 
Jag är övertygad att kabeln varken drar ifrån eller lägger till något. Ännu en bra kabel från KM.

 

Magnus K. Stjärnor 5/5****

 01/02/15

Digitalkabeln gör skillnad

 Jag ville testa en ny coaxialkabel mellan min Teddy Pardo Usb/spdif converter och Teddy pardo Dac. Använder idag Teddy pardos egen

coaxialkabel. När jag fick Kabelmakarens kabel, (snabb leverans) så vart jag först lite besviken och meddelade Mikael att jag inte trodde att jag skulle gilla den och förberedde Mikael på en retur. Efter några timmar så börjar den släppa så pass mycket att jag kunde bilda mig en uppfattning. Nu 40-50 timmar senare är jag nöjd med kabeln och den har fått ersätta min Teddy Pardo coaxialkabel. Den tar lång tid att spela in och under den tiden går det lite fram och tillbaka precis som inspelning av förstärkeri ex (Naim Audio eller Teddy Pardo). I vilket fall så plockar den nya kabeln fram detaljer i ljudet jag inte kunnat höra tidigare och framför allt mellanregistret låter mer framåt och öppet.

En mycket välbyggd och prisvärd kabel. Rekommenderas! 

______________________

 

 (Svar från KM på recensionen ovan) Kabelmakaren

 01/30/15

 Härligt att höra att du blev nöjd. En annan sak jag gärna påvisar iom detta inlägg är att signalkablar är mycket känsliga för temperatur. Nu på vintern när de kommer med posten kan de vara rejält nerkylda och har en direkt negativ effekt för återgivningen innan de nått rumstemperatur. Kan låta riktigt trist faktiskt om kabeln är kall vid spelning. Sen naturligtvis gör det skillnad med tiden också vart efter inspelningen sker. Lycka till nu och välkommen tillbaka för nya kablar

KM-RSC-RCA - 70CM

Roger N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

10/31/14

Denna kabel spelar enormt bra 

Denna kabel spelar enormt bra slår kablar som kostar mycket mer har jömfört med andra

 

André K.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

03/09/16

Neutral detaljerad 

Kabeln lägger inte till utan signalkällan återges med mycket detaljer suverän upplösning vid låg volym

 

Uffe

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

12/03/15

Fantastisk kabel 

Efter lite diskussion med Mikael (Kabelmakaren) bestämde jag mig för denna signalkabel. Den är väldigt välgjord med fina kontakter. 
Och ljudet överträffar alla tidigare kablar jag testat. Dem har en storljudbild. Känns som allt kommer ut. Det som finns på inspelningen/skivan. 

Dem är dessutom mycket bra att förmedla ljud vid låg volym.

 Med andra kablar försvinner en del register men med denna så finns allt med.

 

KM-R-RCA

Håkan N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/24/18

Fantastisk kvalitet och ett lyft 

Fantastisk kvalitet och ett lyft ljudmässigt. Dessutom är de snygga😀

 

Per Å

Stjärnor 5/5*****.

Verified Buyer

11/15/16

Snygga och bra! 

Snygga och bra!

 

Mikael N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

12/06/14

Signal cable 

I upgraded to the KM-R-RCA and was pleasantly surprised. They have a neutral tonal balance with a lot of detail. Voices sounds great and the soundstage expands in a natural way. Very authoritative bass! 
Highly recommended!!!

 

Rickard J.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/20/15

Mycket transparent och ger en 

Mycket transparent och ger en mer detaljerad ljudbild inte minst i basen, där trummor framträder tydligare utan att döljas bakom ett mullrigt sound,som ofta kan vara fallet när man som jag lyssnar på hårdrock med en och annan dubbelkagge! En mycket prisvärd kabel som jag verkligen rekommenderar! R

 

André K.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

02/28/16

Välljud till bra pris. 

Mycket bra kabel lägger inte till eller drar ifrån, ger en stor ljudbild, rekommenderas.

 

Nils N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/13/15

Exellent 

Exellent

 

Bondesson

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

12/05/14

Jag vågar nog påstå att 

Jag vågar nog påstå att för priset är detta en mycket bra signalkabel. Vad det gäller ljudsignaturen så är det bara att instämma i Mikaels beskrivning. Jämfört med min hittilsvarande kabel (Nanotech, mer än dubbla priset) så uppfattar jag det som KM-kabeln låter ljudet släppa ännu ett snäpp till från högtalarna. Nu väntar jag med spänning på högtalarkablarna och vad de kan tänkas göra för skillnad. R

 

 Anders L.

Stjärnor 5/5****

Verified Buyer

06/06/16

Servicen var klockren Har dock 

Servicen var klockren 
Har dock inte lyssnat så mycket med kablarna inkopplade än pga lite omstrukturering men dom e tänkta o sitta mellan ett Pass Labs försteg o Oppo ha-1 hörlursförstärkare  
H Anders

 

KM STINGRAY XLR

Uffe

Stjärnor 5/5*****

12/02/15

KM Stingray XLR 

Samtidigt som jag beställde Stingray högtalarkablar så betsälldes också ett par XLR kablar. Jag har tidigare använt KM-R-XLR kablar mellan cd och förstärkare med mycket gott resultat. Men nu kom Stingray kablarna hem till mig. 
Dessa är ännu lite tjockare och kontakterna känns än mer gedigna. 
Jag satte samtidigt i Stingray högtalarkablar. 


Allt sattes igång och första cd´n matades in. Musik strömmade ut. Alla frekvenser kändes tydligare och öppnare. Men framförallt så var det njutbar musik. Jag glömde helt bort att lyssna kritiskt. Jag ville bara sätta på nästa skiva och nästa... 
Dessa kablar är fantastiska. Och dem kommer få fortsätta att förmedla musik i min anläggning. 

Tack Kabelmakaren! 
Uffe 

 

KM-R15-RCA 100CM

stefan.huskvarn

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

09/13/15

Prisvärda och levererar ljuvligt ljud. 

Prisvärda och levererar ljuvligt ljud. Över förväntan.

 

KM-R-XLR 100CM

Christer M.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

10/08/14

Detaljrik med bra bra balans. 

Detaljrik med bra bra balans. Bra bas, diskant och mellan register utmärkt.  
Varm och mycket välljudande välbyggd kabel.  
Hi-end för små slantar.  
Bästa kabeln under 10.000kr

KM-R-NÄT 

 Mats Ö.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

08/12/18

En helt superb kabel som 

En helt superb kabel som gav mer svärta till mitt ljud och kommer att succesivt byta till denna kabel till alla mina enheter

 

Tobias M.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

01/27/17

Mycket bra kabel. Sitter stabilt 

Mycket bra kabel. Sitter stabilt och känns gedigen.

 

Jimmie

Stjärnor 5/5****

Verified Buyer

08/05/17

Betydligt bättre en lorad 

Betydligt bättre en lorad

 

Uffe

Stjärnorna 5/5*****

Verified Reviewer

01/25/16

KM-R-NÄT 1m (Black/Gold) 

Köpte denna för att se om även nätkablarna från KM skulle ge samma förbättring som signal- och högtalarkablarna. 
Det gör den. Det blev framförallt ett större lugn i ljudbilden. En smula bättre bas också. 
För dem pengarna ett rejält lyft. En mycket prisvärd kabel.

 

Håkan E.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

04/19/17

tog bort mycket Brum från 

tog bort mycket Brum från min Rörförstärkare, PrimaLuna

 

Caj B.

Stjärnor 5/5*****

Verified Buyer

02/20/15

Hej! Jag använder nätkabeln till 

Hej!  
Jag använder nätkabeln till en Marantz 7003 som leder till ett par Audiovector och en REL bas. Kabeln är inte inspelad ännu, men ljudet har redan blivit lite klarare och tydligare.  
Kabeln mellan högtalare och förstärkare är en KM-R-EKK, 2-4, 6m långa. dessa har varit en god förbättring för hela ljudbilden.  

Tack för dina ansträngningar för ett bättre ljud åt oss alla.  

Caj Britschgi

 

 Jerry E.

Stjärnor 5/5****

Verified Buyer

03/28/18

Möjligt det är mina öron 

Möjligt det är mina öron som lurar mig eller att jag helt enkelt vill det skall låta bättre, men kommer inte ifrån det blivit en större tystnad omkring själva musiken. Känns som jag kan "gasa" på betydligt mer... Till grannarnas förtret, utan att höra några orenheter i ljudet. Mycket nöjd med köpet!

 

Mikael N.

Stjärnor 5/5*****

Verified Reviewer

12/06/14

Power cord 

The first thing I noticed after hooking up the KM-R-NÄT was that the volume was higher without me touching the volume knob. It is probably due to a quieter background. The bass is solid and the soundstage is expanded.  
I recommend this cable!!

 

Janne G.

Stjärnor 3/5***

 01/24/16

Elektrikerfråga...

 

Hej! Ingenting är ju starkare än sin svagaste länk heter det ju... I en normal elinstallation dras det fram tråd med en area på 1,5 mm2, så hur en grövre kabel ansluten till detta kan leverera mer än det som finns tillgängligt i uttaget förstår jag inte.... Kan nån förklara?

Share Comments (1)

Was This Review Helpful? 1 0

 (KM`s svar på denna recension) Kabelmakaren

 01/24/16

 Hej Janne,

Att tro att man får starkare strömleverans är till en början kanske inte rätt tänkt. Vad det beträffar spänning och ström lär man ju gå ännu längre tillbaka än trådarna i väggen för att göra förändring vilket IOF skulle vara bra, att säkra störningar så som spikar med egen dragning etc....

Nej vad du vinner med mer kompetenta kablar från väggen är framförallt skärmning och isolering, sen att det är nyansskillnader på ledare och kontakter är också att lägga med i slutresultatet.

Men visst, det finns båda sorter, de som upplevt att de faktiskt gör skillnad och de som aldrig upplevt det.

Det krävs en hel del av den totala anläggningen inan de självklara skillnaderna går att ta på. Just som du skriver, en kedja är inte starkare än svagaste länk.

 

Med det här hänvisar jag till övrig diskussion angående för eller mot kablar till ev forum eller följande sida som skulle behöva lite liv:

facebook.com/Audiofilgrupp

 

Med vänliga hälsningar!

Mikael

 

GF-SPLC016

ellge54 ****

Verified Buyer

05/22/15

for the money; very good 

for the money; very good

 

 

 

Ytterliggare recensioner, inlägg kopierat från KM´s hemsida:
  • Jimmie • 14 november 2017 02:18:19
    Beställde nätkabel . Vilket ljud! Klart bättre en lorad .större ljudbild mera svärta och mera släpp . Spöar supran på alla plan punkt.riktigt bra nätkabel . Och en riktigt grym finish och kvalitet . Riktigt prisvärd .. 
    Med vänlig hälsning, jimmie
  • Håkan Ekwall • 29 mars 2017 22:01:53
    snabb leverans av
    nätkabel KM-R-NÄT 1m (Black/White) 
    denna plockar bort otrevligt Brum från min PrimaLuna Dialogue Premium integrated amp
  • Stig • 30 mars 2016 18:47:36
    Har nu spelat in mitt senaste kabelpar från Kabelmakaren. Det handlar om signalkablarna KM-R15-RCA (i vitt prospektutförande!). Det tog c:a 300 timmar innan allt "lossnade". Nu är det bara välljud och åter välljud! Har läst lite om Stingrayvarianterna och dom verkar intressanta. Vi får se vad nästa köp blir. Det handlar ju som alltid om att matcha allting tillsammans så att helheten blir så bra som möjligt.
  • Rafael Pimenta • 11 mars 2016 14:57:23
    Hej igen!
    Nu har jag spelat in mina Stingray HT-kablar lite grand. Ingen tvekan om att det är riktigt bra grejor, inte bara för priset. Har kört dem på följande light-retrogrejor:
    - Yamaha MX-1000/CX-1 med CD S-2000 och Hegel-dac
    - Technics SU-C3000 och SE-A3000
    Resultatet är att det har blivit roligt att lyssna på musik igen. Jag saknar inte alls mina Harmonic Tech Pro9-plus.

    Kopplade över till min Esoteric-kombo, C-03/A-03 och DV-60. En annan typ av kvalitet i den anläggningen men inte lika livfullt utan mer sammetslent med släggan i bakfickan. Problemet här tror jag är att jag kör balanserat, anläggningen låter bättre med RCA samt att de kräver lite bättre högtalare för att komma till sin rätt. Ljudet hålls ihop på ett kusligt bra sätt och det går att ta på instrument och röster. känns som man har musiken i knät. jag gillar det. Skall bli intressant med ett par Stingray i signalkedjan. Det roliga är att mina reservhögtalare, kappa 8.2i, levererar riktigt bra med nya kabeln.
    Rafael
  • Rafael Pimenta • 11 mars 2016 14:42:29
    Hej Mikael!

    Nu har jag hunnit lyssna lite på de Stingray HT-kablar jag hämtade upp hos dig för ett tag sedan. De är inte att betrakta som inspelade så jag får ge mig till tåls lite.

    Några intryck:
    • Kablarna känns gedigna och känns betydligt mer påkostade än priset anger. Bra gjort!
    • De är lite bökiga att installera, trögheten i dem och kontakterna gör att man är rädd att ha sönder något. Jag har ännu inte kört dem på min fina Esoteric-elektronik än.
    • Intrycket av ljudet är mycket bra. Svårt att jämföra med mina Harmonic Tech Pro-9 + då jag körde dem på andra högtalare. Känslan är dock att de släpper fram ljudet mer. Transienttystnaden är mycket fin och ljudet håller ihop med bra separering av instrument och frekvenser. Det är en osannolikt stor skillnad från de supra ply 3.4 som var där innan.
    • Jag skulle ha velat pröva dessa kablar på de JM Lab Alto Utopia Be jag hade förut. Jag stör mig nog lite på att Kappa 8.2i inte levererar som jag är van vid. Jag skall ordna bättre högtalare vad det lider.
    • Jag kommer även att senare testa dina signalkablar.

    Summa summarum, jag är mycket nöjd!
  • Stig • 21 december 2015 10:48:49
    God Jul och Gott Nytt År!
  • God Jul Stig!

    21 december 2015 10:55:38

     

  • Jim • 20 december 2015 20:45:12
    Vinyl Rör och Horn + ett par Stingray ...

    Nu har jag så fått hem mina nya högtalarkablar från Kabelmakaren (hädanefter kort och gott KM) och de lystrar till det fina namnet Stingray. De ser ut som en miljon kronor, känns som en miljon kronor, men hur låter de då? Kanske som en miljon kronor ... ? 

    Jag har låtit dem spela in sig några dagar innan jag satte mig ner och (fin)lyssnade på dem. Jag har tidigare ett par KM-R-EKK Bi-Wire 2-4 som jag varit väldigt nöjd med, men så såg jag lite tidigare i år att KM gjort en ny högtalarkabel som heter Stingray. Dock så skulle denna nya högtalarkabel endast säljas genom återförsäljare (Audioconcept, fint värre) och hamna på ett utpris om ca 6.700 kronor + 990 kronor för bi-wirebyglarna. Så det blev ju närmare 8.000 kronor. Även om jag gillade dess utseende så var den lite för högt prissatt för mig, så gissa om min glädje då jag såg att de skulle säljas av KM själv som hans övriga kablar. De har nu ett pris om 4.300 kronor för ett 2.5 meters par och det är inklusive bi-wirebyglarna. Självklart finns det billigare kablar där ute i kabeldjungeln, men finns det "bättre" till detta pris?

    Jag har i denna korta helt ovetenskapliga test tagit med tre olika kablar utöver de två som kommer från KM vilka är KM-R-EKK Bi-wire 2-4 (2.5 meter) och så Stingray (2.5 meter) med bi-wirebyglar. De två kablar jag hade liggandes hemma kostar ca 1.000 respektive 5.000 för ett par om 2.5 meter (alla de övriga kablarna är nu sålda). Den tredje kabeln, vilken jag var tvungen att låna hem av en kompis (egentligen två för att kunna bi-wire) är en namnkunnig Svensk kabel som i detta bi-wireutförande kostar 3 gånger så mycket (ca 12.000 kronor) som KM:s Stingray, men jag tänkte det kunde vara roligt att se vad dessa Stingray var kapabla till för (förhoppningsvis) stordåd. De två första kablarna fick båda se sig slagna av den "billigare" KM-kabeln, men det visste jag ju redan. Nu var det så dags för de två kombattanterna i den något högre prisklassen att bekänna färg ... 

    Tyvärr blev det inte så hemskt mycket av fight då den andra svenska kabeln inte fungerade alls i min uppställning, jag hade läst om att det kunde vara så tillsammans med (vissa) rörförstärkare och även en liten (transistor)låda från franska Lavardin. Så här blev det ju K.O. i första ronden ... men missförstå mig rätt, den är förmodligen väldigt bra i en annan uppställning (läs övriga transistorer). Så nu var de bara att jämföra Stingray mot KM-R-EKK, och även här blev det minimalt med motstånd, en vänsterjabb och så en (höger) uppercut sedan var det över ;-) Det första som hände när jag kopplat in Stingray var att det fullkomligt bara forsade ut ljud ur mina högtalare, massor med ljud. När den första chocken lagt sig så var det dags för nästa, ljudet var även (minst) ett hack högre i volym, konstigt. Allt det som jag upplever att KM-R-EKK gör och ger, gör och ger Stingray i dubbel upplaga, om jag överdriver en smula. Här finns attack, finstämdhet, sublim känslighet och ett undre register av superklass, nästan att dö för. I vart fall så skrattar jag hela vägen (om inte till banken så) till "På-knappen" på förstärkaren varje dag ... ha-ha ... :-) Om ni funderar på att köpa någon kabel från KM så kan jag verkligen rekommendera hans Stingray. I mitt tycke så är det värt att äta makaroner en månad för att kunna köpa Stingray från första början istället för KM-R-EKK. Stingray kostar ca 1.300 kronor mer per 2.5 meters par inklusive bi-wirebyglar än KM-R-EKK och det är i mina ögon bättre att vänta, spara lite till och äta sina makaroner och sedan köpa "rätt" redan från start. De är en liten hemlighet i kabelvärlden än så länge, men det kommer förmodligen ändra sig snart då fler kommer upptäcka Stingrays förtjänster, om inte så kan ni som köper denna kabel sitta nöjda i vart fall. Det jag har att invända är det att de är väldigt styva och så är silverkontakterna väldigt "sköra" i brist på bättre ord. Men jag är säker på att KM lyssnat och funderat väldigt noga innan han gjort detta val, men nu är ni i vart fall varnade. Och ja, de låter som en miljon kronor, minst. Buy with confidence! Min anläggning ser ut som följande (just nu): 

  • Rörförstärkare, Icon Audio ST60 MKIIIm med det ganska nyutvecklade röret KT150 som ger 2x100 watt Ultra Liner och 2x50 watt Triod.

    RIAA, Icon Audio PS1 MKII

    Skivspelare, Denon DP75M med en Nagaoka MP500 pickup

    CD, Yamaha GT-CD1

    Högtalare, Klipsch RF7II,

    och så lite kablar från KM däremellan och sist men inte minst Stingray förstås. 

    Tack för uppmärksamheten!

    Jim


    Ulf • 30 november 2015 10:19:33
  • För ett tag sedan tog jag beslutet att backa tillbaka till ren tvåkanal. Har nu endast Min MBL CD spelare och förstärkare som spelar upp musik på mina Totem Model One.
    Jag har KM:s balanserade R kablar mellan cd och förstärkare och KM´s högtalarkablar. Det låter helt fantastiskt.
    Eftersom Kabelmakaren nu har en än "värre" kabelserie = Stingray så kunde jag inte motstå frestelsen att beställa en uppsättning ur den serien.
    Alltså Stingray högtalarkabel och signalkabel med XLR kontakter.

    Nu under helgen kopplade jag in de nya kablarna. Jag kan bara säga att allt blev ännu bättre.
    Tidigare har det spelats brett och med fin upplösning. Med dessa kablar så kändes det mer 3D. Djupet i ljudbilden var något jag direkt reagerade på. Instrumenten var utplacerade så jag kunde se hela orkesteruppsättningen. 
    Jag kom på mig själv att sitta och stampa takten. Allt blev mer njutbart. Musik och åter musik. 
    Jag har svårt att beskriva ljud i ord men det här känns så rätt. Allt finns med. Bara att lyssna på en skiva till.
  • Stig • 4 november 2015 19:05:15
    Har nu spelat in ytterligare ett antal kablar från Kabelmakaren, nämligen KM1500-SS (Signalk.), KM-R-EKK (Högtalark.), KM-EKK Mk3 (Högtalark.) samt KM-R-NÄT (Nätk.). Kan bara fortsätta med superlativerna och säga att ska man ha liknande prestanda från andra fabrikat så stiger kostnaden mångdubbelt. Dock , som jag skrivit i tidigare inlägg, så har Kabelmakaren en helt egen ljudbild vilket i sig är lite unikt i kabelvärlden.
  • Uffe • 10 mars 2015 07:16:48
    Nu har det uppgraderats lite grann. På apparatsidan har jag bytt till en Totem center och Nuforce AVP18 och MCA18 har tagit plats istället för min Onkyo.
    Det har gett behov av uppgradering även på kabelsidan.
    En högtalarkabel för centerhögtalaren har införskaffats. En KM kabel på 1,3 m. Den var lite bånglig att få dit. Men väl på plats så gav den ett mycket bättre ljud. Jag har precis nu fått hem de beställda KM-RSC-RCA kablarna. Tre stycken, en för centern och paret för surround. (Jag har sedan tidigare ett par från AVP18 till MBL till frontarna).
    Nu hände det grejer. Framförallt rösthanteringen blev mångt mycket tydligare. Nu hörs det att centern och frontarna är från samma serie/konstruktion. Även surroundhögtalarna gav mer. En mycket större tydlighet och än mer detaljer.
    När nu hela kedjan är från KM så blommar allt ut på ett fantastiskt sätt. Det är, enligt mig, att rekommendera att byta hela signalvägen till samma fabrikat. Förstås KM.
    Tack, som vanligt, för snabb och smidig beställning och leverans.
    Uffe
  • Stig • 23 december 2014 22:18:08
    God Jul och Gott Nytt År!
  • Uffe • 19 december 2014 07:42:11
    Nu har jag fått hem min julklapp. De vunna Chrismas Edition kablarna.
    Jag har bytt ut dem mot mina tidigare KM kablar. Vi lyssnande så finns allt där som de andra kablarna förmedlat. Det känns som att det kanske är en smula mer svärta mellan tonerna med Chrismas Edition.
    Jag spelade, förstås, en del julmusik. Bla. Dylans julskiva. Fastän hans röst har börjat bli mer skrovlig så är det njutbart. Schuberts militärmarsch strömmar ut precis så pampigt som den ska.
    Jag kan säga att Christmas Edition kommer få sitta inkopplade, åtminstone till februari.
    Jag vill också passa på att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år.
    Uffe
  • Uffe • 15 december 2014 13:11:59
    Helt fantastiskt. Jag vann Christmas Edition kabeln. Jag som aldrig vinner något. 
    Det ska bli roligt att koppla in denna jul kabel. Nu får även stereoriggen julpynt.

    Jag får återkomma med lyssningsintryck och någon bild när den kommer på plats.

    Tack KM och God Jul.
    Uffe
  • Stig • 11 december 2014 12:25:08
    Jag har i tidigare inlägg här på gästboken beskrivit intrycken av "instegskablarna" KM 1000-SS. Fortsätter nu med högtalarkablarna KM-EKK och även här blir det bara superlativer. Kablarna lät lite råa i början men efter c:a 100 timmar började ljudbilden verkligen sätta sig. Finns absolut ingenting (som jag har lyssnat på - och det är ganska många) i denna prisklass som kommer i närheten av dessa. Kommer med tiden att investera i lite dyrare kablar från KM för ytterligare förfining i systemen här hemma.

09/11/18

toppen 

toppen

 

 

  • Gunnar Heden • 8 december 2014 21:01:04
    (Har tidigare 2 kommentarer i Gästboken, se nedan).
    Lyssnade i förra veckan på ett helt fantastiskt orgelstycke, som borde kunna vara helt "optimal demonstrationsmusik" för KM-kablarnas möjligheter att ge en suverän ljudbild och ljudkaraktär (om man nu är intresserad av "klassisk" orgelmusik. förstås). 
    Det var Charles Maria Widor´s Orgelsymfoni nr 5, sista satsen (Toccatan), ca 6 min lång. Inspelning: Simon Preston på Westminster Cathedrals stora orgel och finns på skivmärke Deutsche Grammophon, deras serie "The Originals". Finns kanske också på Spotify (har ej kollat det), kanske även på YouTube (?). 
    Du som vill ha en sjusärdeles extra god kontroll av KM´s signal- och/eller högtalarkablar -- lyssna noga. Det kommer låta fantastiskt inom hela orgelns registerområde, dvs från mkt hög diskant till allra lägsta basen !
  • Peter Berg • 7 december 2014 11:49:48
    Peter B Jag håller med er andra att de är mycket bra kablar . De levererar otrolig mycket i hela registret. Jag tycker att man hör musiken som de är i rummet och spelar . Jag fick en kommentar från en kompis , Han sa är det en lav skiva de här. Nej sa jag de låter så här med bra kablar. Man sätter i skiva efter skiva och bara lyssnar och njuter av musiken. Så jag rekommenderar köpa dessa kablar, Tack KM- KABLAR
  • Uffe • 1 december 2014 13:42:52
    Hej igen!
    Nu har jag lyssnat lite grann på nätkabel och ballanserad kabel.
    Jag började att byta ut nätkabeln till KM:s. Jag tycker att det blev en liten förbättring, framförallt en ytterligare lugnare återgivning. Kanske också lite stramare bas.
    Vidare sedan med ballanserad KM kabel. Jag bytte ut den mot KM:s RCA. Även här blev det en lugnare återgivning. Med än mer separation och tydlighet från instrument.
    Nu får dessa kablar sitta i. Så jag kan utvärdera under en längre tid.
    Jag måste bara säga att KM:s kablar har gjort att det är ännu mer njutbart att lyssna på musik nu.
    Mina Totem högtalare är kända för att återge musiken som just musik. Njutbart, medryckande och melodiskt. KM:s kablar har verkligen förstärkt detta.
    Nu måste jag köpa mer skivor som jag kan spisa.
    Tack KM!
  • Mikael • 23 november 2014 18:36:18
    Jag började med att beställa strömkablar KM-R NÄT och signalkablar KM-R-RCA då Mikael inte hade högtalarkablar hemma. Efter inkoppling var det första jag märkte att ljudet var högre trots att volymen stod på samma inställning. Efter några dagars spelande kunde jag konstatera att det var ett lugnare och större ljud med mer svärta, detaljerat och tonalt balanserat.
    Har nu spelat på högtalarkablarna KM-R-EKK 2-4 i snart en vecka och fått ett ännu bättre ljud. Det låter bra i hela registret! Röster och instrument är tydliga och har sina platser, det är som om jag sitter i inspelningsstudion.
    Jag har nu bara KM-kablar och det kan jag rekommendera!!!
    Det enda problemet med KM-kablarna är att det låter så jäkla bra att jag inte får något gjort. Jag spelar skiva efter skiva efter.....
  • Uffe • 20 november 2014 15:56:13
    Jag beställde signalkabel KM.RSC-RCA 70cm igår. Jag fick kablarna idag. Som vanligt mycket snabb leverans. Tack KM + posten.
    Hade lite tid, så jag bar hemåt för att testa de nya kablarna. Jag jämförde med en ballanserad kabel som jag varit mycket nöjd med. Nypris för den är ca. 12 kkr. Jag hade tidigare en jämförelse med den kabeln mot en ännu dyrare kabel, ca 19 kkr. Då vann min kabel med hästlängder.
    Så nu får KM kabeln (1550:-) gå en match mot min kabel.
    Kablarna testades mellan cd och förstärkare. Några få, mycket kända, musikstycken användes vid jämförelsen.
    Vi första skiftet kunde en skillnad höras men det var verkligen inte stor skillnad.
    Min ballanserade har en stor rymd tydliga instrument och öppenhet.
    KM kabeln har det också men det känns som instrumenten blir tydligare. De har mer kropp och känns mer verkliga. Även större djup och höjd. Röster tyckte jag gav dött lopp.
    Det var en första genomgång. KM:s kablar får sitta i nu. Så jag kan utvärdera under lite längre tid.
    Nu går jag nog vidare med en XLR kabel och nätkabel.
    Tack för nu.
    Uffe
  • Uffe • 19 november 2014 17:54:33
    Nu har jag lyssnat lite mer på anläggningen med de nya högtalarkablarna.
    Det är med stor njutning jag matar skivor i cd spelaren. Alla skivor låter mycket bra. Tom sådana jag tidigare tyckt låtit illa. Det är som om kablarna har rensat upp i musiken. Och spelar ut musiken som den blev inspelad. Röster/sång är mycket tydliga.
    Kablarna har gjort att det blivit en större rymd och djup i musiken. Instrumenten finns där de ska utan att sticka ut och bli energiska.
    För den låga pengen kablarna kostar så är de ett fynd.
    Nu har jag beställt ett par signalkablar också. Det ska bli spännande hur de står sig mot mina 13´kr. kablar.
  • Uffe • 18 november 2014 17:28:06
    Jag fick mina högtalarkablar i måndags. Otroligt snabb leverans. Beställde fredagen innan.
    Jag fick nu en kort första tid att koppla in kablarna i systemet. Redan från början hörde jag en betydande skillnad. Kablarna var kalla och förstås inte inspelade.
    Allt fanns med. Stort, öppet och framförallt ett lugn.
    Jag spelade igenom några av mina referens låtar. Instrument, sång allt blev bättre.

    Jag får återkomma längre fram med mer synpunkter.
    En sak är säker , kablarna kommer sitta kvar. Och jag kommer även beställa signalkablar.
    Tack Kabelmakaren för dessa kablar.
  • Jarkko Rantala • 23 oktober 2014 15:03:58
    Läckra grejer!! Väntar spänt på provlyssning.
  • Gunnar H • 6 september 2014 15:52:10
    Komplettering till mitt inlägg 21 juli (nedan).
    Har nu använt även signalkabel från KM AB (KM-R-XLR) sedan ca 1 mån. Har nu spelat in både högtalar- och signalkablarna (tycker jag) och då framför allt via CD-skivor med särskilt vald kyrkorgelmusik. Den senare använder sig av "hela frekvensregistret", dvs från högsta diskant ned till djupaste bas. Har nu noterat en sammantagen mycket fin detaljrikedom och stabil ljudbild inom hela registeromfånget och har då lyssnat på varierad "klassisk" musik (bl.a. höga sopranröster, trä- resp. mässingblåsmusik och soloviolin/-cello. Kan lyssna länge utan att bli "trött", vilket bara det är ett tydligt uttryck för "finmusikalisk ljudåtergivning". Mycket nöjd med utrustningen. Tack igen!
  • Stig • 19 augusti 2014 12:41:12
    Upptäckte och kom i kontakt med Kabelmakaren för en dryg månad sedan. Blev lite nyfiken och beställde "ingångskablarna" vad gäller signal (KM 1000-SS). Har nu spelat dessa i c:a 100 timmar och här kommer några intryck. Även om kablarna lät lite "råa" i början så hörde man att detta är någonting utöver det vanliga i denna prisklass. Efterhand har ljudbilden balanserat/satt sig mer och mer. Den är stor, varm och tydlig/detaljerad på samma gång tillsammans med en fin dynamik. Dessutom med en härligt torr bas på köpet. Det är helt enkel roligt och en njutning att lyssna med dessa kablar inkopplade! Jag har haft och har många signalkablar från kända fabrikat i prisklasser ända upp till 6-7000kr/paret. Jag har dock aldrig tidigare haft/ägt signalkablar i denna prisklass (590kr) som kommer i närheten av KM 1000-SS. Dom är helt outstanding och låter som betydligt dyrare kablar men med en helt egen ljudbild. Rekommenderas starkt! 
    Fler beställningar kommer med tiden!
  • Gunnar H • 21 juli 2014 21:26:56
    Helnöjd med mina nya högtalarkablar KM-R-EKK 2-2 SW, avsevärt mer "musikaliska" än mina tidigare "Monster Cable Powerline 2", och det gäller inom hela tonregistret och för flera musikstilar. Såväl instrument som sångröster låter kristallklara och välljudande, var för sig och tillsammans (spelar företrädesvis s k klassisk musik). Stort Tack till KM AB. :-)
  • Ola • 27 maj 2014 18:22:02
    Allt föll på plats med Kabelmakarens högtalarkablar!
    Jag har testat runt med olika andra fabrikat upp till 20000-kronorsklassen till mina Dynaudio s3.4 och vinnaren bland dessa blev idag slagen på fingrarna.
  • Jim • 11 april 2014 18:18:18
    KM-R-EKK 2.5m 2-4 Guld/Svart 
    Nu skall jag försöka ge ett litet 
    lyssningsintryck av denna högtalarkabel. Många 
    tycker ju att det inte hörs någon skillnad mellan 
    kablar och att det mesta i den vägen är ren "Orm-
    olja" ... hehe.
    Jag tillhör de stackars satar som tycker mig höra 
    skillnader på högtalarkablar, dock inte så att 
    dyrt nödvändigt är "bäst".
    Om ni inte orkar läsa allt så kommer 
    kortversionen här: KÖP!
    För er andra så kommer en lite längre utvärdering 
    här. Detta är en högtalarkabel från en ny Svensk 
    kabeltillverkare som lystrar till namnet 
    Kabelmakaren. Han har funnits i något år eller 
    så, så relativt ny på kabelhimlen är han. Jag 
    testade/köpte tidigare en av hans signalkablar i 
    den absolut överkomliga änden, KM1000-SS för 590 
    kronor/paret. Dessa lät väldigt fint hemma hos 
    mig så lite nyfiken blev jag även på hans 
    högtalarkablar, och då det dök upp ett par som 
    även föll mig i smaken rent visuellt var det bara 
    att testa.
    De testade kablarna är väldigt snygga och jag 
    tycker även det är en viktig parameter för jag 
    skall ju se dem dagligen ... de är även väldigt 
    välgjorda med bra materialval, rodium-kontakter 
    till exempel och så kan de tillverkas exakt så 
    långa som behövs då de är "Handmade in Skutskär". 
    Jag har ett par Forsman D2-10 högtalare där 
    banankontakterna (de har bara banankontakter) 
    sitter väldigt brett. Jag bad Mikael, som 
    Kabelmakaren heter, att göra mina kablar så de 
    skulle passa till mina högtalare, och det var 
    inga som helst problem. 
    Jag har lyssnat på i huvudsak tre skivor för 
  • denna utvärdering, både LP och CD. Dessa är Youn 
    Sun Nah, Anne Bisson och till slut Lyn Stanley.
    Youn Sun Nah: Same Girl (2010 CD). Hon har en 
    väldigt distinkt, oförneklig och vacker röst med 
    stor teknisk kontroll som kommer fram tydligt och 
    helt till sin rätt genom dessa kablar. Lyssna 
    bara på Enter Sandman (Metallica) så kommer ni 
    förstå vad jag menar.
    Vidare till Anne Bisson: Blue Mind (2012 LP). 
    Detta är Anne Bissons andra skiva och här är det 
    som titeln antyder intimt, vemodigt och hennes 
    röst vrider sig runt de underliggande känslorna 
    av orden. Även detta tycker jag dessa kablar 
    lyckas förmedla tydligt och väl.
    Den sista skivan är av Lyn Stanley: Lost in 
    Romance (2013 CD). Detta är Lyn Stanleys 
    debutalbum. Hon levererar standardmelodier med en 
    sådan känsla och teknik så det är svårt att 
    förstå att hon bara sjungit professionellt i 
    knappt fyra år. De 15 spåren är sjungna mer med 
    elegans än praktfullhet. Och självklart så klarar 
    dessa kablar från Kabelmakaren att förmedla även 
    detta till fullo.
    Så hur låter då dessa kablar egentligen, förutom 
    "tillräckligt bra"? Jag skulle vilja säga enligt 
    stereotermer, "stort", "fylligt", "bra attack" 
    helt utan tillstymmelse till "kantighet" mot en 
    "svart bakgrund" och framförallt "musikaliska", 
    vad nu det betyder ... det är därför jag lyssnat 
    efter "känslan" i skivorna snarare än det rena 
    "ljudet", för mig är det viktigast att det blir 
    en fin och bra känslostund med min musiklyssning.

    Självklart låter de bra även på Nightwish och 
    Within Temptation, men det förutsätter jag att ni 
    förstår.

    En annan sak, förutom att de låter bra är att du 
    kan beställa dina kablar precis som du vill ha 
    dem (inom rimlighetens gräns), de är ju 
    handgjorda i Skutskär. Kabelmakaren är en väldigt 
    tillmötesgående person som gillar det han sysslar 
    med och vill bara att de som köper hans kablar 
    skall njuta av sin stereoanläggning till fullo.

    Självklart finns det "bättre" kablar där ute i 
    hifi-djungeln, men då till ett helt annat pris. 
    Jag själv har testat en del kablar genom åren, 
    dock som max upp till 10.000 kronor/paret, där 
    tycker jag min smärtgräns går för vad som ett par 
    kabelstumpar får kosta (hur snygga och 
    välljudande de än är). Och enligt mig är det 
    alltid den elektriska passningen som avgör i 
    slutänden, hur dyra saker man än har, fel 
    matchning, dött ljud ...

    Så enligt mig borde Kabelmakaren sälja drivor med 
    kablar om det finns någon rättvisa i världen. 

    Hoppas detta kan vara till hjälp vid eventuellt 
    kabelköp. 

    Tack för ordet :-)
  • Simon • 14 februari 2014 16:57:17
    Fick kablarna hem idag. Riktigt snygga och efter första test med musik så hör jag mycket mer detaljer i låtarna:-) måste testa mer unger helgen, men kan säga redan nu att jag kommer nog uppdatera kablar till resterande högtalare. 
    Bra service och snabbt gick det.
  •  
  • Per • 21 november 2013 21:30:36
    Inkopplat och klart. Blev riktigt snyggt. Ljudmässig utvärdering följer. Tack för snabb service!!!